Spetterende Letteren

Spetterende Letteren is de titel van een 20-tal literaire muziektheatervoorstellingen in Amsterdam (10) en Drenthe (10), waarbij de relatie stad/provincie de rode draad is. Vele musici en schrijvers verlenen hun medewerking hieraan. Onderdeel is een roadmovie langs literaire locaties. Tevens vindt er een wedstrijd plaats. De voorstellingen vinden plaats op verschillende locaties in Amsterdam en verspreid over de provincie Drenthe.Opdrachtgever: Stichting Zeebriesz

De vraagstelling:

Hoe kunnen we deze literaire muzikale productie op een unieke manier op de kaart zetten, zodat fondsen hierin geïnteresseerd zijn?

Mijn oplossing:

We gaan terug naar de roots van de initiatiefnemer. Zijn roots liggen in Drenthe. We gaan een inhoudelijke verbinding maken tussen Amsterdam en Drenthe. Tijdens de research bleek dat eigenlijk een erg voor de hand liggende en succesvolle combinatie te zijn.

Fondsen:

AFK, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, Provincie Drenthe, Burgerweeshuis Meppel, Gemeente Assen, Gemeente Emmen, Waarborg Fonds Meppel, Norma Fonds, BNG Cultuurfonds, Hof van Saksen.

Periode: 2018 - 2019

Website: www.spetterendeletteren.nl

Reageren is niet mogelijk