Roze in Beeld!

Roze in Beeld is een educatief project waarbij er een verbinding wordt gelegd tussen identiteitsontwikkeling, beelden op televisie en in film met homoseksualiteit. Roze in Beeld bestaat uit een website met tijdlijn en fragmenten, digitaal lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs, een Facebook pagina en een boek met interviews.Opdrachtgever: Stichting FilmTrips

St. FilmTrips ontwikkelt educatieve projecten op het gebied van film en onderwijs.

De vraagstelling:

In de media zijn veel stereotypen zichtbaar rondom LHBT-ers. Hoe is dat in de loop van de tv/film geschiedenis zichtbaar en hoe is dat veranderd. Maak daarbij een lessenserie voor het vo, die gebruik maakt van media om stereotypen te leren herkennen en te voorkomen.

Mijn oplossing:

Ik ben uitgegaan van een totaalconcept waarbij de sleutelwoorden zijn: zelf kijken, zelf analyseren en zelf maken. Jongeren/leerlingen zien veel, maar kijken moet je leren. Daarbij heb ik samengewerkt met docenten op een middelbare school die midden in de praktijk staan. En met twee jonge filmmakers die bereid waren hun film in te zetten voor educatieve doelen. Het boek met interviews werkte voor mij als research en het verbreden van het onderwerp naar volwassenen. Ook bleek dat beelden die men op jonge leeftijd heeft gezien een behoorlijke impact hebben gehad op ieders identiteitsontwikkeling. Ik ben erg trots op het resultaat van Roze in Beeld!

Fondsen:

Mediawijzer, Nederlands Fonds voor de Film, St. Ondersteboven.

Periode: 2014 - heden

Website: www.rozeinbeeld.nl

Facebook: www.facebook.com/rozeinbeeld

Reageren is niet mogelijk