Edgar Cairo en Frank Martinus Arion

Hommage aan Frank Martinus Arion, is deel twee na het Edgar Cairo-project, waarbij nu de rol van de Antilliaans Nederlandse schrijver Frank Martinus Arion op verschillende culturele manieren onder de aandacht wordt gebracht: een debat, een tentoonstelling, een kunstcahier en een documentaire.Opdrachtgever: Stichting Cimaké Foundation

Stichting Cimake Foundation wil aandacht genereren voor het Surinaams Antilliaans cultureel erfgoed, met name rondom de schrijvers Cairo en Arion.

De vraagstelling:

Hoe zetten we een project op rondom Edgar Cairo en Frank Martinus Arion waarmee meerdere aspecten van hun leven zichtbaar worden en op zo’n manier dat het subsidiabel is.

Mijn oplossing:

In samenwerking met initiatiefneemster Cindy Kerseborn heb ik het concept bedacht waarbij verschillende projectonderdelen een essentiële rol spelen in een documentaire, waardoor deze gemakkelijker zijn te financieren. Zo ontstond het idee van het organiseren van een literaire avond, een tentoonstelling, een debat en andere culturele activiteiten die als een mozaïekstukje functioneren in de documentaire. Ik was naast fondsenwerver, mede verantwoordelijk voor de projectbegeleiding en financiële afhandeling.

Fondsen:

AFK, Mondriaan Fonds, Nederlands Fonds voor de Letteren, Prins Bernhard Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied, Stichting Democratie en Media, Stadsdeel Amsterdam, Zuidoost, CBK Amsterdam, CBK Zuidoost, Lira fonds, OBA, VSB Fonds.

'Ad is een goede zakelijk leider!'

Cindy Kerseborn - Initiatiefneemster Frank Martinus Arion Project

Periode: 2012 - 2013

Website: http://www.cimakefoundation.eu/

Reageren is niet mogelijk